Biotin for sterkere hår

Biotin for sterkere hår kan være løsningen for mange. De siste tiår har forskningsresultater avdekket hvor viktig biotin er for et sunt, sterkt og vakkert hår. Frisører verden over rapporterer om kunder som forteller at de får hjelp med behandling av hårtap. Man vedlikeholder et sunt og sterkt hår med tilskudd som inneholder tilstrekkelig mengde med biotin.

Beviselige effekter

Både det norske og europeiske mattilsynet anerkjenner at biotin bidrar til å opprettholde normalt hår, hud og slimhinner. Dette basert på en streng gjennomgang av tilgjengelige vitenskapelige studier på biotin. Som forbruker kan de dermed stole på at slike påstander faktisk er dokumentert og vurdertt av fagfolk.

Hvordan og hvorfor hjelper biotin for sterkere hår?

Biotin er et vannløselig vitamin som tilhører familen av B-vitaminer. Biotin er helt essensielt for oss mennesker. Det finnes ingen særnorske anbefalinger på biotin. Det europeiske mattilsynet har for EU anbefalt at voksne bør få i seg minimum 40 µg hver dag. I USA varierer anbefalingene fra 30 – 100 µg per dag (1).

En gruppe med tyske forskere undersøkte en gruppe på 120 personer. Deres resultat var litt sjokkerende. Ingen av de 120 personene som deltok i studien fikk nok biotin fra sitt kosthold (3).

Mange vil derfor ha stor nytte av å ta tilskudd som sikrer at man får i seg nok biotin hver dag. Det er heller ikke noe som tyder på at ekstra tilskudd av biotin er skadelig.

Spesielt viktig er biotin for omsetningen av fettsyrer. Et lavt inntak av biotin kan føre til en dårligere utnyttelse og omsetning av viktige omega-fettsyrer. Dette kan igjen gå ut over skjelett, og noen kan faktisk få tørr og ru hud. Dette stemmer godt overens med vitenskapelige funn og med tilbakemeldinger fra de som tar tilskudd av biotin.

Biotin for sterkere hår og negler

Biotin styrker håret og bidrar også til å redusere uønsket tap av hår. Håret vårt vokser normalt omtrent 1 cm hver måned. Man ser endringer først etter 1-2 måneder.

Studier viser også at biotin styrker neglene våre (7 – 10). Biotin forbedrer keratin-strukturen i neglene våre, men forskere har ikke helt klart forstå hvordan. De anslår at dette har noe å gjøre med forskjellige positive reaksjoner som biotin påvirker i kroppen vår. En del tror også at biotin forbedrer keratin-dannelsen i neglene våre. Biotins egenskaper for neglene våre er synlige etter omtrent 3 måneders bruk av tilskudd med tilstrekkelig innhold av dette vitaminet.

Hvem kan trenge tilskudd?

Det er en del som er utsatt for mangel på biotin, og som med fordel kan innta ekstra tilskudd. Disse er:

 • personer med et ensidig og mangelfullt kosthold
 • de som spiser mye ferdigmat
 • gravide og ammende
 • personer over 60 år
 • de som trener mye
 • personer som konsumerer mye alkohol
 • visse som har hatt operasjoner, spesielt i mage og tarm
 • om man har tarmproblemer

Om Hiusvita Næringstabletter

Hiusvita Næringstabletter er utviklet av nordiske frisører og eksperter på tilskudd. Den er fullpakket med naturlige ingredienser for hår, hud og neglers velvære. Pakken består av en vitamin- og mineraltablett forsterket med urter, samt en kapsel med en spesiell olje fra macadamianøtter.  Kapslene gir deg en unike blanding av viktige fettsyrer som er pleiende og som ivaretar hårets glans og velvære.  Disse fettsyrene er også gunstige for hudens fuktbalanse. 

Tablettene inneholder hele 100 µg biotin, og i tillegg inneholder den niacin, kobber, selen og vitamin C, marint kollagen, og ekstrakter av rosmarin og bukkehornsfrø. En kraftpakke med viktige fettsyrer, vitaminer, mineraler og urter som er laget for å virke sammen.

Resultatet er et sterkt, sunt og vakkert hår – og bivirkningene er sterkere negler og penere hud!

Daglig inntak er kun 1 kapsel og 1 tablett


Prøv Hiusvita Næringstilskudd til halv pris nå

Kun kr. 174,50 for 3 mnd forbruk – gratis frakt!

Biotin for sterkere hår

Referanser:

 • Helbig M, Bitsch R: Erhebungen zur Biotinaufnahme verschie dener Bevölkerungsgruppen. VitaMinSpur 11, 30-34, 1996 (5)
 • Weiser H: Osteopenie bei Vitaminunterversorgung. VitaMinSpur 10, 165-174, 1995 (2)
 • Mock DM, Quirk JG, Mock NI. Marginal biotin deficiency during normal pregnancy. Am J Clin Nutr. 2002 Feb;75(2):295-9. (4)
 • SCF: Raportti, 1993
 • Food and Nutrition Board,1998; D-A-CH Referenzwerte, 2000
 • Weiser H: Osteopenie bei Vitaminunterversorgung. VitaMinSpur 10, 165-174, 1995
 • Gehring W: Biotin. Ein vergessenes Vitamin mit therapeutischem Nutzen bei splitternden und brüchigen Nägeln. VitaMinSpur 10, 185-189, 1995.
 • Floersheim GL. Treatment of brittle fingernails with biotin [in German; English abstract]. Z Hautkr. 1989;64:41–48.
 • Colombo VE, Gerber F, Bronhofer M, et al. Treatment of brittle fingernails and onychoschizia with biotin: scanning electron microscopy. J Am Acad Dermatol. 1990;23:1127–1132.
 • Hochman LG, Scher RK, Meyerson MS. Brittle nails: response to daily biotin supplementation. Cutis. 1993;51:303–305.

Langtidsvirkende hårserum gir sunnere hodebunn – Hiusvita